Външни ролетни и ламелни щори

Външните ролетни щори добиват все по-голяма популярност, благодарение на основните им преимущества:

 • Защита от взлом и любопитни очи. В спуснато състояние щорите изпълняват защитна функция, като осигуряват безопасността на сградата и целостта на прозорците и вратите, както и не позволяват на любопитните погледи да нарушат атмосферата на домашен уют.
 • Защита от атмосферни условия. По всяко време на годината външните щори допринасят за поддържане на оптимален микроклимат в помещенията, а също така позволяват да се контролира нивото на приток на слънчева светлина.
 • Защита от шум и прах. Благодарение на използването на ламели с звукоизолационен пенен пълнител, значително се намалява нивото на външен шум в помещенията и действа като своеобразен филтър, като предотвратява проникване през прозорците на пясък и прах.
 • Енергийна ефективност. Като следствие от запазването на топлина в помещенията през зимата и осигуряване на прохлада през лятото, външните ролетни щори позволяват значително да спестите енергия чрез рационално използване на климатици и печки.
 • Комфорт и удобство. Модерните решения в областта на ролетните щори позволяват да се прилагат елементи за автоматично управление, което прави използването на външните щори още по-удобно.
 • Сигурност. Използването на външните ролетни щори е абсолютно безопасно за здравето и живота на човека. Дори в извънредни ситуации те бързо се отварят отвътре навън, като осигурява възможност за безпрепятствено евакуация на хора и вещи.
 • Естетиката. Разнообразието от цветови решения прави външните ролетни щори важен декоративен елемент от фасадата, а различните варианти за изпълнение на кутиите позволяват те да бъдат „невидими“, запазвайки уникалния архитектурен дизайн на сградата.

Предлагат се основно 4 модела външни ролетни щори:

 • PVC Прима – Външна ролетна PVC щора с PVC ламели и с механизъм и кутия на алуминиева щора;
 • AL Мини – Външна ролетна алуминиева щора с алуминиева ламела Н39 мм, пенополиуретанов пълнеж, алуминиева кутия 45º;
 • AL Мини Овал – Външна ролетна алуминиева щора с алуминиева ламела Н39 мм, пенополиуретанов пълнеж, овална алуминиева кутия;
 • AL Макси – Външна ролетна алуминиева щора с алуминиева ламела Н52 мм, пенополиуретанов пълнеж, алуминиева кутия 45º.

Външни ламелни щори

Външните ламелни щори са привлекателна алтернатива на ролетните щори. Те са иновативна система за външно засенчване, която регулира светлинния поток и топлината.

Алуминиевите ламели отразяват слънчевата светлина, като активно намалява нагряването на помещенията от слънчева светлина с до 75%. Изчистената визия, термоизолационните характеристики и функционалност ги правят предпочитан компонент в концепцията за енергийна ефективност на съвременните офис, търговски, жилищни, промишлени и административни сгради.

Ламелите са изработени от алуминиева лента с дебелина 40 микрона и ширина 90 мм.
Z формата осигурява пълно затъмнение, а гуменото уплътнение, което фабрично се поставя на всяка ламела осигурява допълнителна топлоизолация.
Движението на ламелите се осъществява в алуминиев П образен водач 20 мм, посредством занитени метални елементи. Задвижването може да е ръчно посредством манивела или автоматично с мотор.

Call Now Button