Видове прозорци – заключение

В заключение може да обобщим следното. Ако целта е да получите продукт, който да е с достатъчно добра топлоизолация трябва да изберете достатъчно широк профил, който да може спокойно да „носи“ троен стъклопакет. В зависимост от местоположението на прозореца задължително изберете Нискоемисийно (Ка) стъкло (север) и/или Високоенергийно стъкло (юг и запад). Хубаво е стъклоплакета да е с ПВЦ дистанционер и газ Аргон. Ако е необходимо да се постигне по-добра шумоизолация, включете и едно стъкло с различна дебелина, добър избор е и външно ламинирано стъкло, особенно ако има риск от проникване с взлом. В този случай е задължително и да се избере и секюрити обков против отваряне отвън. Относно обкова задължително избирайте такъв с двуосо отваряне, разликата в цената е малка, но има повече точки на затваряне, поради което уплътнява много по-добре.

След монтажа не оставяйте дълго време неизмазан прозореца. Имайте предвид, че лепенките се свалят след измазването и ако те останат дълго време на слънчева светлина после по трудно се отстраняват.

И един съвет. Смяната на прозорците е дългосрочна инвестиция във вашето жилище и е важно да инвестираме в нещо, което дълго време ще ни служи безпроблемно. Добре обмислете, кои части ще се отварят, кои не и как ще ги почиствате. Големи неотваряеми части, които не са на тераса са по – трудни за измиване.

Leave a comment

Call Now Button